COL·LABORA

La Plataforma per la Llengua, l’ONG del català.

Som una organització que treballa en la defensa de la llengua catalana i la seva promoció com a eina de cohesió social. Actuem en els diferents territoris de parla catalana i amb una perspectiva transversal que inclou des de l’àmbit socioeconòmic fins a l’audiovisual, passant per l’educació, les administracions públiques o l’empresa.

Actualment comptem amb delegacions territorials al País Valencià, al Barcelonès, al Maresme, al Baix Llobregat, al Vallès Occidental, a les Illes Balears i a l’Alguer. En total englobem més de 18.000 socis i nombroses entitats que treballem per promoure la llengua catalana.

Ara ha arribat el moment de fer el pas en l’àmbit internacional i fer arribar la veu del català a Europa. Ens ajudes?

Què podrem fer gràcies a la teva contribució?

  • Informar de manera directa sobre els incompliments dels compromisos internacionals de l’Estat espanyol en matèria lingüística a l’ONU, el Consell d’Europa i l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa. Aquestes organitzacions internacionals fan un seguiment periòdic del grau de compliment d’aquests compromisos i és important que coneguin els incompliments perquè pressionin l’Estat espanyol amb l’objectiu de generar canvis.
  • Influir sobre els procediments legislatius de la Unió Europea perquè es tinguin en compte els drets lingüístics dels catalanoparlants a l’hora d’aprovar Directives o Reglaments, tenint contacte directe amb els eurodiputats i els membres de la Comissió Europea.
  • Denunciar a la Comissió Europea els incompliments de Directives i Reglaments que regulen els drets lingüístics dels catalanoparlants.
  • Poder treballar de manera estable amb altres organitzacions que defensen els drets lingüístics dels parlants de llengües no oficials de la UE.
  • Difondre la situació de la llengua catalana als principals think tank, grups d’interès i mitjans de comunicació que treballen al voltant de les institucions de la UE i altres organitzacions internacionals principals.
  • Potenciar la imatge del català com a llengua mitjana i normal davant l’opinió pública internacional.