Sí, són dues entitats jurídiques diferents que tenen els mateixos valors i objectius: treballar per la plena oficialitat de la llengua catalana a tot el domini lingüístic i a les institucions europees. Si la teva alta com a soci de la Plataforma per la Llengua és posterior a l’1 de febrer del 2019 ja ets soci de la Plataforma per la Llengua Europa automàticament sense cost addicional. En canvi, si et vas fer soci abans d’aquesta data, només cal que emplenis el següent formulari per confirmar que també vols ser soci de la Plataforma per la Llengua Europa, sense cap cost.
La Plataforma per la Llengua ha decidit vehicular la majoria de la seva activitat internacional a través de la Plataforma per la Llengua Europa, ja que el fet d’estar a Brussel·les facilita la nostra acció a les institucions europees i la resta d’organitzacions internacionals que treballen pel multilingüisme a Europa.
Brussel·les és la capital d’Europa, perquè és la seu de les principals institucions europees. Això fa que al voltant s’hi estableixin ambaixades de tot el món i que organitzacions i lobbies de tot Europa hi siguin de manera permanent, atès que volen influir en el redactat de les futures lleis europees o en les seves modificacions.
Segons el registre de transparència de la Comissió Europea, hi ha inscrites oficialment 12.030 entitats (en data 31 d’octubre 2020), entre les quals 3.264 són ONG com la nostra.
A la Unió Europea hi ha 24 llengües oficials, entre les quals no hi ha el català. Segons dades de la Comissió Europea, hi ha 50 milions de ciutadans europeus que parlen una llengua no oficial. Per això és important col·laborar amb altres entitats semblants a la nostra que tenen seu a Brussel·les, i que desenvolupen la majoria d’activitats en aquesta ciutat, per fer sentir la nostra veu i reclamar a eurodiputats i a les institucions europees que també tinguin en compte aquesta realitat.
És per això que ens hem adherit a ELEN (European Language Equality Network), a la FUEN (Federal Union of European Nationalities) i la NPLD (Network to Promote Linguistic Diversity).
També cal ser presents a reunions, actes i seminaris d’organitzacions internacionals com l’OSCE, l’ONU i el Consell d’Europa.
Amb el teu suport tindrem més força per fer arribar la veu del català̀ a Europa. Treballarem per aconseguir que les administracions internacionals reconeguin plenament la llengua catalana, la utilitzin, la fomentin i, sobretot, garanteixin els drets lingüístics dels ciutadans catalanoparlants en l’àmbit públic i privat.
Sí, per ajudar-nos a assolir els nostres objectius pots col·laborar econòmicament amb la nostra entitat fent-te soci de la Plataforma per la Llengua a través d’aquest formulari. També pots contribuir-hi de manera puntual fent un donatiu per transferència bancària al següent número de compte: BE33 7360 5179 6246.